
Med fem hjerter fra Politiken og sandwiches, der har gjort æggesalat med blød blomme til noget nær en Instagram-genre i sig selv, har sandwichbaren Abrikos på rekordtid sat sit aftryk på den københavnske madscene. På bare to år er den lille café i Nørregade blevet en favorit – og nu kan vi med stor glæde annoncere, at Abrikos står for aftensmaden til Efterfestival.
Bag Abrikos står Mathias Thomassen og Kristina Maria Andersen – som er Morgans kusine – og vi er pavestolte over, at de har sagt ja til at servere deres formidable sandwiches til os og jer.

...men har nu slået rødder med fast base i Indre By. Her serverer de toastbrød som ingen andre – en pain de mie bagt med surdej og kartoffelmos, der gør det blødt, svampet og vanvittigt velsmagende. Fyldet spænder fra cremet æggesalat med karry og et helt æg i midten, til sprød kylling cordon bleu med urteskinke og smeltet ost. Alt er hjemmelavet, hjemmesyltet og sirligt smurt – som var det japansk madkunst – og så vidt muligt lavet med biodynamiske, økologiske og lokale råvarer.
















































































“Hos Abrikos er plejer død.” Det er luksus-sandwiches i forklædning som comfort food – og det er ikke kun Instagram, der er faldet for det. Flere af byens toprestauranter har sendt deres kokke forbi for at lure, hvordan man syr en sandwich så fint sammen, at selv skiverne af agurk fremstår dekadente.
Læs hele anmeldelsen her: 5 hjerter: De er blevet en ny Instagram-favorit i København. Og de løfter toastbrød til gourmetniveau
Det er mad, der både passer til en picnickurv og en kærlighedsfestival - så selvfølgelig skal de være en del af vores dag.